- Jobber du mer enn 65 timer uken, gir det en negativ effekt, mener professor Morten T. Hansen. Foto: Merete Glorvigen

Ledelse-guru hjem til Oslo

Han har solgt millioner av bøker i USA. Nå kommer Morten T. Hansen hjem til Oslo for å lære oss å jobbe smartere, bedre - og mindre.

Publisert

Det er i anledning KPGMs årlige Topplederkonferanse, den niende i rekken, at Hansen nå svinger innom hjemlandet.

55-åringen fra Oslo er professor i ledelse ved Berkeley-universitetet i California, og en av verdens fremste eksperter på ledelse. Han er også en svært populær forfatter - med boken “Great by choice” skjøt nordmannen til topps på New York Times´ bestselgerliste.

Solgte fire millioner bøker

"Great by choice" har solgt over fire millioner eksemplarer. Oppfølgeren “Great at work” har nylig kommet ut på norsk, med tittelen “Suveren på jobben”.

Boken er basert på en fem år lang studie av over 5000 ledere og ansatte i ulike bedrifter. En av professorens konklusjoner er at vi ikke trenger å jobbe mer for å bli bedre - bare smartere.

-Du bør jobbe 50 timer i uken. Hvis du jobber mindre enn det, så bør du øke litt. Men fra 50 til 65 timer får du veldig lite igjen. Og fra 65 og utover blir verdien negativ, sa Hansen til Aftenposten tidligere i år.

Fremtidsrettet ledelse

-Tema på årets topplederkonferanse er "Lede i en ny tid". Vi setter søkelys på hva som er god og fremtidsrettet ledelse - hvordan lederen skal sikre nødvendig innovasjon, vilje og kraft til omstilling og endring.

Det sier Guro Steine, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i KPMG.

-Morten T. Hansen er en ledende professor innen feltet ledelse, og han har forsket på lederadferd i mange år. Hansen skal presentere funn fra sine studier om hva som kjennetegner en god leder: Hvilke egenskaper som kreves, og hvilke prioriteringer som må gjøres for å lykkes, sier Steine.

Konferansen, som er KPMGs største eksterne kundearrangement, finner sted på Radisson Blu Scandinavia Hotel 28. november. Andre som skal holde foredrag om ledelse er NHO-president Arvid Moss og Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital.

Powered by Labrador CMS