Arbeidsnytt avvikles - høyskolen vil fokusere på kjernevirksomheten

Arbeidsnytt legges ned etter en pilotperiode på ti måneder.

mI pressemeldingen fra Høyskolen Kristiania, eier av nettavisen, heter det at skolen nå vil konsentrere seg om kjernevirksomheten - undervisning og forskning.

Arbeidsnytt ble lansert i begynnelsen av februar i år, og den ble raskt en stor suksess med mange faste lesere. Den politisk uavhengige og dagsaktuelle nettavisen skulle presentere ulike perspektiver på dagens arbeidsliv med hovedfokus på HR, ledelsesfag og andre arbeidslivsspørsmål.

Torsdag 6. desember og 250 saker senere sender redaksjonen i Arbeidsnytt ut sitt siste nyhetsbrev. Nettavisen ble opprettet som et pilotprosjekt ved Høyskolen Kristiania vinteren 2018. Nå er det dessverre slutt for denne gang, og initiativtakerne, Kristin Botnmark og Elin Ørjasæter, går tilbake til fulle undervisningsstillinger på Institutt for Ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania.

– Avisa var et pilotprosjekt, vi hadde en betaperiode som overgikk forventningene i lesertall, men som også viste at prosjektet krevde mer ressurser. Høyskolen er i sterk vekst, med både organisk vekst, oppkjøp og pågående store fusjonsprosesser. Instituttet som initierte Arbeidsnytt, ILO, er også i sterk vekst og får stadig flere studenter. I disse prosessene er det naturlig å konsentrere seg om kjernevirksomheten, som er undervisning og forskning, sier Kristin Botnmark.

Redaktør Elin Ørjasæter

– Vi ønsker oss fortsatt mer journalistikk om arbeidsliv, og håper andre kan ta ballen videre. Så vil vi takke alle bidragsyterne. Takk til frilanserne som har laget gode reportasjer og filmer, kommentatorer som har knust tall og forklart statistikk og gjestene i studio som har delt erfaringer og ekspertise. Ikke minst vil vi takke ansatte og studenter på Høyskolen Kristiania som har bidratt, både som skribenter, kamerafolk og heiagjeng, avslutter Elin Ørjasæter.

Det er dog ikke helt over enda. Arbeidsnytt.no avvikler suksessivt med flere spennende saker frem mot jul, før de slår av lyset helt - for denne gang!

Powered by Labrador CMS