Illustrasjonsbilde: Mærsk Inspirer på Volve-feltet. Foto: Marit Hommedal / NTB SCANPIX

Rause sluttpakker i olje-nedbemanning

50 til 70 stillinger bort i Total etter oppkjøp av Maersk

NTB/redaksjonen: Total E&P Norge AS vil redusere staben med mellom 50 og 70 stillinger når de slås sammen med Maersk Oil Norway.

– Både Totals oppkjøp av Maersk Oil og salget av Martin Linge-feltet til Statoil får konsekvenser for organisasjonen og bemanningsbehovet, sier Total E&P Norges kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen til Aftenbladet.

Ansatte kan få sluttpakke på inntil tre års lønn avhengig av alder inntil 56 år. Ansatte som fyller 57 år eller mer i 2018 kan få inntil fem årslønner pluss halvannen million kroner for tap av AFP-rettigheter. Det er avisa Dagens Næringsliv som melder dette, og som har saken som forsideoppslag i dag 14. mars. Klubbleder Frank Indreland Gundersen i Industri Energi i Total sier til avisa at de er "veldig fornøyde med at både seniorpakkene og sluttpakkene ble som de ble".

Oljenæringen er kjent for gode sluttpakker, men de har også råd til det. Dette franske oljeselskapet hadde 4,2 milliarder kroner i driftsresultat på norsk sokkel i 2016, ifølge samme oppslag i Dagens Næringsliv.

De ansatte i Total E&P Norge ble informert om de planlagte endringene i organisasjonen på et allmøte tirsdag.

– Vi prøver å løse overtalligheten ved frivillig avgang. (...) Hva som skjer om vi ikke kommer i mål med frivillig avgang, tar vi stilling til dersom det blir aktuelt, sier Halvorsen.

Ifølge Halvorsen er målet å ha en ny, sammenslått organisasjon på plass i midten av juni.

Powered by Labrador CMS