Ingunn Solheim. Foto: NRK
Ingunn Solheim. Foto: NRK

Følte det var helt riktig å gi sjefen en klem

Endelig fredag med Ingunn Solheim, nyhetsanker i NRK Dagsrevyen

Publisert Sist oppdatert

Du er nettopp kommet tilbake på jobb etter åtte dager i streik. Hvordan føles det?

Jeg er utrolig glad! Jeg var på streikevakt da vi fikk vite at streiken var avsluttet, og jeg måtte rett og slett gi Thor Gjermund Eriksen en klem. Det føltes helt riktig.

Hvordan vil du beskrive en god dag på jobben?

De artigste dagene er når jeg får gjennomført en egen idé. Det kan være å få en gjest til Dagsrevyen som jeg mener bør svare for noe, eller en som opplyser seerne om en aktuell sak. Jeg brenner for å lete etter ukjente, flinke formidlere som gir energi til sendinga. Og jeg liker dager der det er slit og kok for å få alt på plass. Klarer vi å få tak i den aller mest interessante personen den dagen, og vedkommende er i studio når Dagsrevyen går på lufta, da føler jeg at vi gir lisensbetalerne det de fortjener. Og jeg går hjem glad og fornøyd!

Hva er en dårlig dag på jobben?

Det er når det er stang ut, som vi sier, at vi ikke får til det vi har lyst til. At folk ikke kan stille i studio, eller at det rett og slett ikke skjer noe. Vi er jo der for å formidle nyheter.

Hvis du skulle valgt et annet yrke, hva skulle det vært?

Jeg kunne tenkt meg å jobbe som skattejurist fordi skattesystemet vårt er så vesentlig for hvordan samfunnet fungerer og hva enkeltindivider gjør. Det virker spennende å jobbe med få regler til å virke etter hensikten. Og her har jeg ingen politiske standpunkter, altså! Men jeg er fascinert av lovspråk og effekter av regler og ikke minst hvordan man skal unngå utilsiktede effekter.

Om jeg ikke skulle jobbet med skatt, ville jeg kanskje jobbet med barnerett. På jusstudiet leste jeg alt for mange dommer om sårbare barn som har blitt sviktet helt fra de var små. Det finnes mange gode regler for disse barna, men systemet fungerer ikke optimalt.

Om du vant ti millioner, hva var det første du ville brukt penger på?

Jeg mangler jo ingenting, så det måtte bli å bruke noen penger på gården hjemme, småbruket til far, som jeg en gang skal arve. Det ligger i Førde der jeg kommer fra og han trenger både en fiberkabel, en ny komfyr og så hadde det vært gøy å gjøre om låven til et festlokale med plass til overnatting. Men enn så lenge må den fylles med høy hver sommer til vinterfôr for de fem sauene og hesten.

Hva skal du gjøre i helga?

Være mest mulig ute! Nærmere bestemt på eller ved Oslofjorden.