Yrkesfag allerede i ungdomsskolen

Regjeringen har ambisjoner om å sikre rekrutteringen til håndverksfagene og vil ha flere jenter.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har store ambisjoner for yrkesfagene sier kunnskaps- og integreringsministeren til Aftenposten. Ministeren peker på at vi kommer til å trenge mange dyktige norske fagarbeidere i årene som kommer. Sanner er også opptatt av å styrke rekrutteringen av flere jenter til yrkesfagene. Dette er en viktig grunn til at vi ønsker å få på plass et praktisk arbeidsrettet håndverksfag som valgfag i ungdomsskolen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner til Aftenposten.

I følge Aftenposten har utdanningsdirektoratet har fått i oppdrag å utforme detaljene i faget. Innbakt i oppdragsbrevet ligger det en forventning fra statsråd Jan Tore Sanner at noen elever skal kunne teste ut faget allerede fra høsten 2019. – Fra skoleåret 2020/2021 skal faget være klart for alle, sier kunnskaps- og integreringsministeren.

Det skal være mer enn sløyd på skolen. I følge Aftenposten ønsker ministeren at faget skal sees i sammenheng med valg man har i videregående skole, slik at dette bidrar til å øke rekrutteringen til yrkesfagene. Statsråden utelukker ikke at faget kan utformes litt ulikt fra skole til skole, slik at noen kan rette det mer mot byggfag, mens andre velger en orientering mer mot andre praktiske fag. Denne tilpasningen må gjerne skje i samarbeid mellom skole og lokalt arbeids- og næringsliv.

Denne saken er referert fra Aftenposten 12. februar 2018. Les mer her

Powered by Labrador CMS