Foto: Scanpix

Rema 1000-ansatte siktet for grov korrupsjon

Tok betalt for å ansette personer av utenlandsk opprinnelse

NTB: To ansatte i Rema 1000 i Østfold er siktet for grov korrupsjon. Politiet mener de tok betalt for å ansette personer av utenlandsk opprinnelse, melder NRK.

Det var Rema 1000 som kontaktet politiet etter at de mottok en bekymringsmelding som ga dem mistanke om at noe var alvorlig galt, og 4. oktober pågrep politiet to personer.

– Politiet har grunn til å tro at disse har mottatt penger av andre ansatte. Måten det er gjort på, gjør at vi har funnet grunn til å sikte dem for korrupsjon, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til NRK.

En mann på 46 år skal ha tatt en engangssum for å ansette personer av utenlandsk opprinnelse og deretter krevd inn 15 prosent av lønna deres. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

En mann i 20-årene skal selv ha betalt for å få seg jobb og deretter formidlet betaling fra andre ansatte for at de skulle ha jobb. Han betalte selv deler av sin lønn til 46-åringen. Det skal ha vært denne mannen som til slutt varslet Rema 1000 om forholdet.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si hvor store summer det er snakk om eller hvor lenge dette har foregått, men bekrefter at det skal avhøres rundt ti personer i saken.

Ledelsen i Rema 1000 skriver i en epost til NRK at forholdet er politianmeldt, og at saken etterforskes, og at det er politiet som må svare på spørsmål om forholdet.

(©NTB)

per.helge.berg@ntb.no

Powered by Labrador CMS