-Teknologi endrer hele grunnlaget for jobbene våre, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Virke. Foto: Virke

Spår mindre trygt arbeidsliv

Norske arbeidstakere må forberede seg på et mer usikkert arbeidsliv i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Det mener Hovedorganisasjonen Virke, som i dag har avholdt Virkekonferansen 2018. Arrangementet har fått navnet “Det var en gang et menneske”.

-Virksomheter skal både endre sine konkurranseflater, finne nye markeder - kanskje også skal de finne en helt ny forretningsmodell. Teknologi endrer hele grunnlaget for jobbene våre, sier Inger Lise Blyverket, som er direktør for politikk og forhandlinger i Virke.

-Blir den nye normalen

Blyverket slår fast at den teknologiske utviklingen gjør at arbeidslivet står foran store omstillinger.

-Vi må løfte kompetansen, sørge for at det finnes nye muligheter, og ikke være redd for at folk forlater sine arbeidsplasser. Det vil være den nye normalen, sier Blyverket til P4.

Hun mener at høyskoler og universiteter også må justere retningen etter hva som faktisk blir arbeidslivets behov i fremtiden.

Solberg: - Store endringer på gang

Blant talerne å Virkekonferansen var næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, arbeidsminister Anniken Hauglie, AP-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg

-Det er veldig store endringer som skjer rundt oss. Noe har vekstpotensiale, noe har det ikke. Det blir vanskelig i enkelte sektorer, sa Erna Solberg.

Hun trakk frem handel og transport som eksempler på bransjer som kommer til å endre seg mye.

Powered by Labrador CMS