Foto: NTB/Scanpix
Foto: NTB/Scanpix

Mange Oslo-lærere opplever en fryktkultur

Lærerne opplever at det ikke er rom for å ytre seg

NTB: Nestlederen i Oslo bystyres kultur- og oppvekstkomité sier hun er blitt kontaktet av lærere som har blitt kalt inn på teppet for å dele innlegg på Facebook.

– Det går mest ut på at lærene har opplevd at det ikke er rom for å ytre seg. Når de har kommentert på Facebook eller delt et innlegg, har de fått beskjed om at det ikke er ønsket, sier Evenrud til Klassekampen , og legger til at mange lærere opplever en fryktkultur i Osloskolen.

Evenrud har tatt initiativ til en høring der Utdanningsetaten, skolebyråden, fagforeningene og elevorganisasjonen må svare på spørsmål om ytringsfrihetens vilkår i Osloskolen, skriver avisa.

Dette kommer etter at lærer Simon Malkenes ble beskyldt for å ha krenket sine elever i en debatt om fritt skolevalg på Dagsnytt 18 på NRK. Beskyldningen kom i et debattinnlegg i Aftenposten underskrevet av elever ved Ulsrud videregående skole. Aftenposten opplyser at dokumentet som ble sendt til avisa, ble opprettet på datamaskinen til avdelingsleder Lin Cecilie Andersen ved skolen.

Andersen og rektor ved skolen, David Dunlop, har avvist at hun har hatt noe med skriveprosessen å gjøre.