Black Friday skaper aggresjon og kaos også i Norge. Nå protesterer Europiske fagforeninger i frykt for at dette går utover helse, miljø og sikkerhet for de ansatte.

Black Friday: Ansatte bekymret for HMS

Europeiske fagforeninger protesterer mot ansattes arbeidsforhold på Black Friday.

Publisert Sist oppdatert

Tusenvis av ansatte ved Amazons mange varehus i Europa benyttet Black Friday sist uke til å protestere mot selskapets arbeidsforhold på denne årets største handledag. I følge den norske nettavisen digi.no gikk de streikende arbeiderne under parolen "Vi er ikke roboter".

Streiken ble organisert via et samarbeid mellom flere europeiske fagforeninger, deriblant britiske GMB med sine over 630 000 medlemmer innenfor flere næringer og yrker, deriblant detaljhandel og sikkerhet.

I en Twitter-melding fra GMB heter det at medlemmene har rapportert om både benbrudd, arbeidere som blir slått bevisstløse og arbeidere som blir hentet av ambulanse ved Amazons varehus i landet.

Også her i Norge rapporteres det om kaotiske tilstander og aggressive kunder på Black Friday. En som har satt ord på dette er realitykjendisen Andrea Sveinsdottir. Hun skrev følgende på sin blogg sist fredag:

"I dag er det Black Friday og jeg gruer meg til å dra på jobb. Jeg gruer meg skikkelig mye faktisk. Jeg gruer meg til å stå midt i et kaos med folk rundt meg som ser ut som mennesker, men oppfører seg som dyr. Jeg gruer meg til å få kjeft fordi vi har gått tom for en vare. Jeg gruer meg til å få kjeft fordi varer som alltid har kostet det samme liksom ble satt opp i pris i ukene før Black Friday. Jeg gruer meg til å se hvordan menneskene på senteret oppfører seg mot hverandre. Jeg gruer meg skikkelig".

Powered by Labrador CMS