Rasteplass på Mikkelsbonn i Bærum.
Rasteplass på Mikkelsbonn i Bærum.

Her kan du gå på ski i vinter

Mange utnytter snøen og skiføret i Bærum. Anne-Grete Skotteberg (57) er en av de som utnytter dette ekstra godt hver vinter. Hun har langrenn som sin favoritthobby og synes Bærum har et godt utvalg løyper.

Publisert

Skotteberg (23) har prøvd de aller fleste skiløypene i området, hun er fornøyd med de fleste.

- Skiløypene i Bærum er varierte. Med det mener jeg at det er noe for enhver smak. I Vestmarka er det for eksempel kupert med mange fine bakker. Skiføret nå i helgen og i dag har vært fantastisk. Med påfyll av snø og nypreparerte løyper.

Mange muligheter

- Med Vestmarksetra /Franskleiv som utgangspunkt er det mange fine muligheter mot Mikkelsbonn en kan prøve ut. Både Grønlandsveien, Myrløypa og mot Sandungen over Haveråsen. Med sistnevnte er man også innom Asker. Det går også an å gå fra Skoglund, som ligger mellom Skui og Sollihøgda. Den løypa fører og opp til Mikkelsbonn. Da kan man gå rundt Svartvann og opp til Grønland før en kommer opp til Mikkelsbonn. Videre mot Sollihøgda er og en mulighet. Vestmarka et nok det mest snørike område i Bærum og der jeg helst går. Men det er jo absolutt å nevne bra løyper andre steder og. Bærumsmarka, Lommedalen og skianlegget på Eineåsen mellom Rykkinn og Bærums Verk.

Skotteberg bruker skigåingen til å holde seg aktiv flere ganger i uken. Dette er et godt tips hvis du vil holde deg i form i vinter.

- Jeg er enormt glad i å gå på ski, så må nesten si at det er en favoritt hobby ja. Prøver å komme meg ut på ski 2-3 ganger i uka. I helgene, men gjerne en tur på kveldstid også.

Veldig gode skiløyper

- Generelt er løypene i Bærum veldig bra. De som preparerer er raskt ute med oppfriskning av løypenettet for oss ivrige skigåere. Vi er mange ivrige skigåere i Bærum og ønsker alle en god tur!