Frida Sofie Jansen, daglig leder hos Bindaas bar i Torggata.
Frida Sofie Jansen, daglig leder hos Bindaas bar i Torggata.

Bindaas bar i Torggata fant en løsning på skjenkestoppet

Frida Sofie Jansen er daglig leder hos Bindaas bar i Torggata i Oslo. Her har de et bredt utvalg av lettøl og mocktails.

Publisert Sist oppdatert

På grunn av skjenkestoppet som har pågått frem og tilbake under pandemien måtte Binddas i Torggata finne en løsning. De selger andre alternativer når de ikke kan selge alkohol.

- Vi selger lettøl både på tapp og i boks som holder 2,5 prosent. I tillegg har vi ett bredt utvalg av mocktails. De fleste fikk med seg at de ikke kunne kjøpe 4,5 prosent eller høyere. Derfor er kundene veldig fornøyd med at de kan kjøpe et alternativ forteller, Jansen (daglig leder).

Barer har hatt det ekstremt tøft under pandemien. Bindaas er ingen unntak.

- Det har vært steinhardt. Vi har måttet permittere alle ansatte i tre omganger. Kontrakten vår ble skrevet under 1 mars 2020. Da måtte vi finne en løsning på hvordan vi kunne holde åpent og vi valgte å finne alternativer til alkoholholdig drikke. Vi var de første i byen som begynte å selge lettøl. Vi bruker de få pengene vi tjener på å opprettholde baren, sier Jansen (daglig leder).

Flere barer har ikke funnet en god løsning på alkoholfrie alternativer, dette er baren opptatt av.

- Vi kommer til å fortsette med mocktails etter gjenåpningen, selv om det kanskje ikke blir i like utbredt grad. En god bar skal kunne tilby gode alkoholfrie alternativer, sier Jansen (daglig leder).

Torsdag 13 januar ble skjenkestoppet opphevet til kl 23 på kvelden. Dette er gode nyheter for Bindaas.

- Vi håpet på å kunne åpne for å skjenke etter pressekonkurransen torsdag kveld. Nå håper vi på å ikke bli skyldt på for at folk ikke klarer å oppføre seg hjemme, sier Jansen (daglig leder.